Garagedeur kopen: keuze uit 5 soorten garagedeuren

Klanten die een garagedeur kopen weten in sommige gevallen al precies waar ze naar op zoek zijn, maar zijn in veel gevallen benieuwd naar wat er beschikbaar is. U heeft de keuze uit verschillende soorten deuren:

  • Sectionaaldeuren
  • Industriedeuren
  • Openslaande deuren
  • Kanteldeuren
  • Garagedeuren met loopdeur

Sectionaal en -industriedeuren

De sectionaaldeuren zijn de meest bekende. Ze schuiven omhoog en verdwijnen tegen het plafond in de garage. Het grote voordeel van deze deuren is dat ze in de verticale richting omhoog gaan en dat het niet nodig is om voor of achter de deur ruimte vrij te houden, zoals dat bij een kanteldeur wel het geval is.
Een alternatief hiervoor vindt u in de industriedeuren. Ook deze deuren zijn omhoog weg te schuiven en verdwijnen vervolgens in het plafond van de hal of loods. Dankzij de reguliere deur in de sectionaaldeur is het niet nodig om het gehele oppervlak te openen om naar binnen of naar buiten te gaan. Op die manier vormt de industriële garagedeur een zeer functionele keuze, terwijl de sectionaaldeur optimaal kan bijdragen aan een gewenste stijl of afwerking.

Openslaande en kanteldeuren

Een garagedeur kopen die gemakkelijk open en dicht gaat, zonder die tegen het plafond weg te hoeven werken? In dat geval kunt u gebruik maken van de openslaande deuren of de kanteldeuren. De openslaande deuren slaan naar binnen of naar buiten toe open, afhankelijk van waar de meeste ruimte beschikbaar is. De kanteldeuren kantelen naar binnen, waardoor er zowel voor als achter de deur voldoende bewegingsruimte vrij moet zijn.
U kunt een van deze garagedeuren kopen om de ruimte netjes af te sluiten en op een traditionele wijze te openen, waarbij de deuren uit één stuk of twee delen bestaan. Dit komt de uitstraling van de deur voor de garage over het algemeen sterk ten goede.

Garagedeur met loopdeur kopen

Een garagedeur kopen die u ook thuis praktisch kunt gebruiken om naar buiten de wandelen of met de fiets naar binnen te gaan? Dan is de garagedeur met een loopdeur over het algemeen goed geschikt. U kunt dan gebruik maken van een grote garagedeur voor de auto of wanneer u grote materialen naar binnen of naar buiten wilt brengen. Voor het overige gebruik kunt u de loopdeur gebruiken, waardoor u niet steeds de complete garagedeur hoeft te openen en sluiten.
U kunt op die manier de garagedeur kopen die u zoekt, uiteraard op basis van uw specifieke wensen. We denken graag met u mee over de toepassing die u voor ogen heeft, de afwerking die u wenst en het systeem om de deur te openen en weer te sluiten. Meer weten of direct een mooie garagedeur kopen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

een test

Nieuw: Sectionaaldeur, veel minder warmteverlies

De sectionaaldeur is vernieuwd en dat energiezuinig. Namelijk:  Thermische onderbreking van de buiten- en binnenkant van de deur. Hierdoor wordt het warmteverlies tot een minimum beperkt. Alleen bij Novoferm garagedeuren. Scheelt een hoop warmte en geld.

Offerte? klik op: Offerte aanvragen

Voor uitgebreide informatie klik hier

Informatie over een sectionaaldeur klik hier

Bij u in de buurt

Bezoek een van onze showrooms bij u in de buurt!

Goes
Livingstoneweg 46
4462 GL, Goes

Tholen
Stevinweg 7
4691SM, Tholen

Vlissingen
Gildeweg 15-17
4383 NH, Vlissingen

Kwaliteit

Wij maken, leveren en installeren garagedeuren van hoge kwaliteit tegen een gunstige prijs.

Voor ieder type garage hebben wij een perfecte deur die weinig tot geen onderhoud vraagt. De kwaliteit van de gebruikte materialen staan garant voor een zeer lange levensduur.